HOTEL ADRIA

Lokacija

Depositphotos 533073714 XL

Otok Krk

Smještaj otoka Krka na krajnjem sjeveru Jadrana čini ga “prvim” otokom, odnosno najbližim otokom za sve posjetitelje koji dolaze s kontinenta, a željni su mediteranskog ugođaja.

Iznimno dobrom prirodnom zemljopisnom položaju otoka Krka, 80-ih je godina pridodan strateški arhitektonski objekt: Krčki most – most koji spaja otok Krk s kopnom. Riječka zračna luka, smještena na otoku Krku, povezuje otok Krk sa gradovima Europe.

Otok pruža niz potpuno skrovitih prekrasnih uvala za kupanje, no pruža i uređene i dobro opremljene gradske plaže. Otok Krk je reprezentativno odredište za upoznavanje nacionalne kulturne povijesti i baštine Hrvatske.

Danas otok Krk godišnje privuče preko pola miliona posjetitelja koji ostvare preko tri miliona noćenja. U ovakvom tipu smještaja užitak je doista potpun: pogled na more, kratka šetnja do mora, uživanje u kupanju i sunčanju, a nakon toga okrjepa u hotelskom restoranu.
Otok Krk se nalazi u pojasu umjerenog i blagog mediteranskog podneblja. Prosječna ljetna temperatura zraka iznosi 26°C, površinska temperatura mora u razdoblju lipanj-rujan viša je od 23°C. Najučestaliji vjetrovi su bura, jugo i maestral. Otok Krk ubraja se i u najsunčanije dijelove Europe sa 2500 sunčanih sati u godini.
Briga o očuvanju okoliša vodi se neprekidno i sustavno. Potvrda su brojne plave zastave koje se vijore na plažama otoka Krka: u gradu Krku, Baški, Malinskoj, Nivicama, Omišlju te u Marini Punat.

izleti i aktivni odmor

Ljetna događnja

Brojne ljetne priredbe, poput tradicionalnih nastupa klapa i folklornih skupina, koncerata klasične glazbe u atriju samostana…

Plitvička jezera

Posjetite jedan od najljepših nacionalnih parkova, gdje je priroda stvorila 16 spektakularnih jezera, povezanih slapovima.

Istra Tour

Cjelodnevni izlet u slikovitu unutrašnjost Istarskog poluotoka. Vozeći se kroz srce Istre posjećujete…

Izleti brodom

Izleti brodovima omogućuju nezaboravne užitke koje pružaju priroda jadranske obale i Jadransko more.

Morske aktivnosti

Malinska nudi i brojne aktivnosti vezane uz more poput vožnje padobranom, jet-ski, vožnju pedalinama…

Šetnice

Na području Malinske smješteno je više od 50 kilometara pješačkih staza duž kojih se mogu vidjeti znamenitosti poput…

Mjesto Malinska

Smještena u šumovitom zaljevu na zapadnoj strani otoka Krka, s još dvadesetak okolnih naselja Malinska pripada području pod nazivom Dubašnica. Dubašljanski zaljev prepun je uvala i uvalica a zahvaljujući takvom geografskom položaju, ovaj je kraj zaštićen od hladnih vjetrova, s malim brojem padalina i oko 260 sunčanih dana godišnje. Klima je blaga, mediteranska.

Prirodne ljepote, ugodna i blaga klima predstavljaju značajno obilježje Malinske. Upravo su te prirodne značajke utjecale na početke razvoja turizma. Zahvaljujući bujnoj vegetaciji i mikroklimi, Malinska je poznata po lječilišnom i kupališnom potencijalu.

Čisto more i brojne privlačne plaže omogućuju uživanje u moru i suncu. Već godinama se na plaži Rupa, kao priznanje kvaliteti i opremljenosti plaže, vijori međunarodna nagrada, Plava zastava.

Tijekom godine u Malinskoj možete uživati u brojnim koncertima klasične i tradicionalne glazbe koji se osim u atriju franjevačkoga samostana održavaju i na drugim lokacijama. Osim župne crkvu sv. Apolinara u Bogovićima potrebno je istaknuti i crkveno-galerijski kompleks Sv. Nikole u središtu Malinske. Kompleks je novijega datuma, a ljeti je središte likovnih događanja.

Depositphotos 314622608 XL 1
Depositphotos 503005398 XL

Rezervacija

E-mail Adressa *
Izabereite datum dolaska *
Izabereite datum odlaska *
Izaberite tip sobe
Broj osoba